Η είδηση έρχεται από την ΔΟΥ Χαλκίδος (ΑΑΔΕ), όπου εκτυλίχθηκαν γεγονότα διαφθοράς και εκβιασμών, από την δράση (υπό ασυλία φυσικά) ορισμένων υπαλλήλων της ΔΟΥ. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται τα μέλη πέντε εφοριακών ως εγκληματική οργάνωση, για δωροληψία, δωροδοκία, εκβιασμούς, κατ’ επάγγελμα, που συνελήφθησαν από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! 

Η δράση τους ξεκινούσε από τις αρχές Νοεμβρίου του 2023 και μέσα στο «κόλπο» των δραστών συμμετείχαν προϊστάμενοι, λογιστές ιδιώτες και υπάλληλοι της διεκπεραίωσης. Ο κύκλος της δράσης τους αποσκοπούσε κυρίως, στην απαίτηση χρηματικών ποσών από τους φορολογούμενους, προκειμένου να μην «μπλοκάρουν» την διαδικασία για επιστροφή χρημάτων σε δικαιούχους, όπως και άλλες φορολογικές υποθέσεις!  

Η υπόθεση αυτή, τέθηκε στα υπόψιν της Αντιεισαγγελέως Εφετών Αθηνών, η οποία διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί, αν πρόκειται για σοβαρή ή όχι περίπτωση, για τα στοιχεία που έχουν καταγγελθεί! 

Μάλιστα φαίνεται να συζητιέται σε ορισμένους κύκλους, ότι η προϊσταμένη της ΔΟΥ, ο «ιθύνων νους» των παρανομιών, ήταν επιλογή του προέδρου της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή! Αυτό φυσικά δεν μας κάνει εντύπωση, αφού γνωρίζουμε πλέον πως λειτουργεί το «καθεστώς», αλλά επιβεβαιώνεται έτσι για άλλη μία φορά!

 Όπως προέκυψε από την έρευνα, η «κλίκα» των κατηγορουμένων είχε αποκομίσει από τις εκβιαστικές ενέργειες, το χρηματικό ποσό τουλάχιστον των 95.600 €, μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών!

Στα θλιβερά αυτά γεγονότα και για την σύλληψη της «κλίκας», έκανε σχόλιο ο «πρωτοκλασάτος», ο «άριστος», Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη Κωστής Χατζηδάκης, που βρίσκεται φυσικά στην «σωστή πλευρά» της ιστορίας, λέγοντας τα εξής:

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες. Την αρχή αυτή τηρώ απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη πολιτική και το ίδιο μήνυμα, επαναλαμβάνω και σήμερα με αφορμή την υπόθεση στη ΔΟΥ Χαλκίδας»!!!

Τι είπε ο άνθρωπος, πραγματικά «ανατριχιάσαμε» με αυτή την δήλωση! Ευτυχώς που έχουμε τέτοιον Υπουργό, να μας θυμίζει με ποιον τρόπο λειτουργεί πραγματικά η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία στη χώρα μας! Άμεμπτος, Τέλειος, Ακέραιος, Ειλικρινής, τι ντόμπρος ανήρ!!!

Σοβαρά τώρα, θα θέλαμε να μας πει ο Υπουργός Οικονομικών, αν έχει τον έλεγχο και την διαχείριση των οικονομικών της Ελλάδος, ναι ή όχι; Γιατί, όπως γνωρίζουμε από δήλωση προκατόχου του, αυτό είναι «ανέφικτο»… Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι ένα ιδιωτικό «μόρφωμα» η ΑΑΔΕ, που ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ από το Κράτος έχει την πραγματική διαχείριση των οικονομικών της Χώρας! 

Αυτό, το γνωρίζουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες στην πλειοψηφία τους, ή μας το έχουν αποκρύψει επιμελώς; Φυσικά και η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν γνωρίζει, ότι αφανείς ιδιώτες -νομιμοφανώς βεβαίως και με την υπογραφή των 300 της βουλής- βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι τους στην τσέπη μας, χωρίς να γνωρίζει κανείς πού πάνε τα χρήματά μας από τόσους φόρους που μας επιβάλλουν!

Ωραία! Ο κ. Χατζηδάκης ισχυρίζεται ότι δεν μπήκε στην πολιτική για να καλύπτει κλέφτες,  αλλά ως «εκλεκτό» στέλεχος της κυβέρνησης δεν συμμετείχε στην υποβάθμιση και την άδικη φτωχοποίηση των πολιτών; Στην σύνθλιψη και τον βραχνά του βίου τους; 

Συμμετείχε ή όχι ως «πρωτοπόρος», στην αδειοδότηση των funds ιδιωτικών εταιρειών, να κατάσχουν περιουσίες των πολιτών βαφτίζοντας το γεγονός ως «επένδυση»; 

Δεν είναι όλοι αυτοί που πήραν δάνεια, δανεικά και αγύριστα και τα έριξαν ως χρέος στις δικές μας πλάτες;

Η κυβέρνησή του – κι όχι μόνο- δεν είναι αυτή που γονατίζει οικονομικά και ψυχικά, τους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Η  κυβέρνησή του δεν είναι αυτή που «πετσόκοψε» μισθούς και συντάξεις, αλλά εφηύρε μια εξαρτημένη «τακτική» επιδοτήσεων, να κατευνάσει την οργή των πολιτών; Δεν ήταν κι ο ίδιος που συναίνεσε στην δέσμευση της Δημόσιας Περιουσίας για 99 χρόνια; 

Δεν είναι αυτοί που ξεπούλησαν επί πινακίου φακής αναγκαίες υποδομές της Χώρας (εθνικές οδούς, λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσια κτίρια,) που έχουμε πληρώσει όλοι εμείς με τον ιδρώτα μας; Η κυβέρνησή του δεν είναι αυτή που δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια (εντολή βλέπεις), με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τιμές τους, σε σημείο που να είναι αδύνατον οι καταναλωτές να ανταπεξέρχονται οικονομικά, αφού τα εισοδήματά τους συρρικνώνονται και δεν μπορούν να «βγάλουν» τον μήνα; 

Εφ’ όσον λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά -κι όχι μόνο αυτά -εις γνώση του, δεν μπορεί ένας εχέφρων νους να δεχθεί ότι «δεν καλύπτει κλέφτες»!!! Εκτός, αν οι “μεγάλοι κλέφτες” θεωρούν ότι ξεπλένονται από τους νόμους που βγάζουν εναντίον μας, προστατεύοντας τον εαυτό τους με ασυλίες και πού και πού, – αν δεν τον αναβαθμίσουν- μετά από την κατακραυγή, ρίχνουν και κανέναν “μικρό” στην πυρά. 

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά δημιούργησαν τις συνθήκες για εκβιαστές και εκβιαζόμενους! Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα, εμείς ως πολίτες έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στον “μικρό” ή στον “μεγάλο” κλέφτη…

Σε ό,τι αφορά τώρα την υπόθεση της Χαλκίδος, είναι ένα γεγονός που αναδεικνύει την παρανομία στα «μικρά ψάρια» στο σύνολο της νομενκλατούρας, γιατί τα «μεγάλα» ήδη έχουν κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στην κοινωνία μας και συνεχίζουν, μένοντας στο απυρόβλητο! Έχει καθιερωθεί στην αντίληψη των πολιτικών διαχρονικά, ότι με τον καιρό οι Έλληνες πολίτες ξεχνούν τα γεγονότα, άρα μπορούν οι «άριστοι» αυτοί πολιτικοί να εξυφαίνουν τα δόλια και δυναστευτικά τους σχέδια με άνεση…

Στα λόγια και τις εξαγγελίες τους, μας πλασάρουν “έπεα πτερόεντα”-κοινώς “λόγια του αέρα”- περί δημοκρατίας, αφού τίποτα το δημοκρατικό δεν αποκομίζουν οι Έλληνες πολίτες από αυτά, πόσο μάλλον για την εκτέλεσή τους στην πράξη!

Αναρωτιόμαστε, αν ο κ. Χατζηδάκης έχει εργαστεί ποτέ στον βίο του! Γιατί όσο κι αν ψάξαμε, δεν συναντήσαμε κάπου να συμμετέχει σε εργασιακές δραστηριότητες! Είναι απορίας άξιο για τέτοιον «άριστο» πολιτικό! 

Σχολιάζουμε το γεγονός διότι, “όποιος δεν έχει φορέσει τα παπούτσια του άλλου”, είναι αδύνατον να αντιληφθεί πόσο επώδυνο και ψυχοφθόρο είναι για τον κάθε εργαζόμενο πολίτη, για κάθε επαγγελματία, οικογενειάρχη, επιχειρηματία, όταν του στερούν τους κόπους, την αγωνία, τον ιδρώτα για τα επιτεύγματα του βίου του, πόσο μάλλον, όταν το πράττουν αυτό στο σύνολο της πολιτείας του, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της! 

Η περίπτωση της Χαλκίδος που σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης, είναι από μέρους του τουλάχιστον υποκριτικό, μόνο που οι υποκριτικές τους ικανότητες πλέον φθίνουν, όσο πληθαίνουν αυτοί που γνωρίζουν τι γίνεται πραγματικά στα… παρασκήνια!

Μ.Π