Γράφει η Δημητρίου Αικατερίνη

Πρόσω ολοταχώς για την οριστική εξόντωση σου Έλληνα !!!

Συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων από κομματικούς παράγοντες σε κανάλια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης εν όψει των ευρωεκλογών και τα μηνύματα που δίνουν κυρίως τα κομματικά στελέχη για τις εξελίξεις στην χώρα μας μετα τις ευρωεκλογές είναι δυσοίωνα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η συνέντευξη του υπουργού οικονομικών που αφορά τον λόγο για τον οποίο δεν μειώνουν τον ΦΠΑ αλλά και η συνέντευξη ενός στελέχους της κυβέρνησης και δημοσιογράφου όπου μας κάνει γνωστό ότι η μείωση στα καύσιμα θα επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν πρέπει να γίνει !

Όσο αφορά τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη, οι λέξεις χάνουν το νόημα τους μπροστά σε μια δήλωση “κόλαφο” για την οικονομία και το μέλλον όλων των Ελλήνων : “Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ γιατί δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε την κατανάλωση” !!!

Ας εξηγήσει κάποιος στον ειδικό επι της οικονομίας ότι χωρίς κατανάλωση δεν υπάρχει ζήτηση και παραγωγή σε μια υγιή οικονομία. Οι δηλώσεις όμως αυτές σαφώς δεν είναι τυχαίες μιας και εμφανίζεται ανισορροπία επενδύσεων – κατανάλωσης στο ελληνικό ΑΕΠ, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. 

Η κατανάλωση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, αντιπροσωπεύει το 70% του ΑΕΠ σε σχέση με 52% της Ευρωζώνης και οι επενδύσεις είναι 14% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, έναντι 21% στην Ευρωζώνη. Και μην ξεχνάμε επίσης τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα σε συνέντευξη του λίγους μήνες πριν, που κουμπώνουν με αυτές του υπουργού, ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα των Ελλήνων είναι 80 δις και η κατανάλωση η οποία επίσης δηλώνεται είναι 140 δις.

Με λίγα λόγια, όλοι αυτοί οι ‘’ειδικοί’’ επί των οικονομικών, μας θεωρούν υπερκαταναλωτικούς αλλά επισημαίνουν τη φοροδιαφυγή ως βασική αιτία για το αναλογικά υψηλό ποσοστό κατανάλωσης! Κι αυτό γιατί τα μη δηλωθέντα εισοδήματα σε μεγάλο βαθμό καταναλώνονται. Είναι όμως έτσι ;

Αυτοί οι “φωστήρες” της οικονομίας που προμοτάρουν πολύ καλά τις ατζέντες της ελίτ, δεν γίνεται να μην γνωρίζουν ότι η Ελλάδα λόγω του τουρισμού έχει εκατομμύρια επισκέψεις κάθε έτος όπου καταναλώνουν τα χρήματα τους εδώ. Το 2023 γίνεται λόγος για 32 εκατομμύρια αφίξεις στην Ελλάδα, πέραν των επισκεπτών της κρουαζιέρας. Δεν γίνεται να μην γνωρίζουν ότι οι εισαγωγές προϊόντων ενισχύουν αυτή την διαφορά κατανάλωσης και επιπλέον από την στιγμή που όλα είναι δηλωμένα δεν υπάρχει φοροδιαφυγή…πόσο πιο απλά να εξηγήσει κάποιος την διαφορα που προκύπτει μεταξύ κατανάλωσης και φορολογίας ;

Η Ισπανία υιοθέτησε το μοντέλο της μείωσης του ΦΠΑ και το μέτρο αυτό είχε ευεργετικά αποτελέσματα στην μείωση των τιμών της χώρας. Για ποιον λόγο διατείνονται ότι κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα δεν θα πετύχαινε; Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα της ευρωβουλής το οποίο ζητά να επεκταθεί η μείωση ΦΠΑ και σε άλλα προϊόντα για να πάρουν ανάσα οι ευρωπαίοι πολίτες. Στην Ελλάδα όμως η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να προβεί σε αυτήν την ενέργεια !!!

Όσον αφορά την δήλωση του κ. Κώνστα για την αύξηση των καυσίμων, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…

“Με 2 ευρώ τη βενζίνη, βλέπουμε το χάος στους δρόμους, χιλιάδες αυτοκίνητα. Αν τη πάμε στο 1,5 ευρώ τι θα γίνει;” αναρωτήθηκε, προκαλώντας αντιδράσεις. “Ακούτε τι λέτε; Δηλαδή προτείνεται να πάμε 3 ευρώ τη βενζίνη για να μειωθεί η κίνηση στους δρόμους;” τον ρώτησαν, για να απαντήσει: “Είναι μια πρόταση που δεν τη λέω εγώ…” Και ποιος τη λέει τότε ;;;

Οπότε υπάρχει πλάνο για να φτάσουν τα καύσιμα 3 ευρώ;;; Τους εξήγησε κάποιος ότι η μετακίνηση είναι κοινωνικό αγαθό; Γίναμε Ευρώπη ή Ιαπωνία στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να τα προτιμήσουμε; Ή μήπως έχουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και δρόμους που να τα υποστηρίζουν για να μειωθεί η κίνηση και δεν το γνωρίζουμε;;  Ένα τρένο πήραν τα παιδιά μας και σκοτωθήκαν στα Τέμπη…

Έλληνα πολίτη, οι ατζέντες τους είναι πολύ συγκεκριμένες και η επανεκλογή τους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα σημάνει την ολοκληρωτική επιβολή τους. Η ακρίβεια συνοδευόμενη πλέον και από την ψηφιακή δικτατορία που θα μας επιβάλουν είναι το απόλυτο χάος για κάθε ελληνικό άλλα και συνολικά ευρωπαϊκό νοικοκυριό. 

Από την μια έως σήμερα δεν έχουν πει “ΟΧΙ” σε καμία οδηγία που έρχεται από την Ε.Ε, ώστε να μην περάσει στην ελληνική νομοθεσία ή έστω να προσαρμοστεί σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα. Από την άλλη βλέπουμε ότι υπάρχουν φωνές λογικής μέσα στο ευρωκοινοβούλιο με προτάσεις οι οποίες όμως δεν γίνονται αποδέκτες και δεν εφαρμόζονται από την κυβέρνηση στην Ελλάδα. 

Τελικά αυτοί με ποιους είναι ;

Σε αυτό το κομβικό σημείο για την ανθρωπότητα, ας μην δώσουμε στα κόμματα ξανά την δύναμη  να αποφασίσουν για εμάς (χωρίς εμάς) νέες οικονομικές κυρώσεις από μια Ευρώπη που έχει έρθει σε οικονομικό τέλμα και βρίσκει διέξοδο μόνο μέσα από την “οικονομία πολέμου”, την στιγμή που υπάρχουν ειδικοί καταπιστευματικοί και κληρονομικοί λογαριασμοί για όλες τις χώρες ! Ας γίνει επιτέλους μια αρχή με κεντρικό άξονα το όφελος όλων των ευρωπαίων πολίτων !

Έλληνα πολίτη η στιγμή της μεταρρύθμισης είναι τώρα ! Η ψήφος σου είναι η αλλαγή και η αποτροπή κάθε σκοτεινού σχεδίου ! Ας μην τους επιτρέψουμε να μας υποδουλώσουν ολοκληρωτικά και μη αναστρέψιμα !

Ψηφίζουμε “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” για αποδεδειγμένα οικονομικό και πνευματικό πλούτο όπως ακριβώς αρμόζει στο βίο κάθε ανθρώπου !