Ελλήνων Συνέλευσις  /  Ευρωεκλογές 2024

Πλόσκας Ιωάννης

Γεννήθηκα στην Καστοριά το 1965, ενώ έζησα τα μαθητικά χρόνια μου χρόνια  στην Θεσσαλονίκη, την οποία θεωρώ την δεύτερη γενέτειρα μου.

 Ως φοιτητής μετοικώ στην πόλη της Λάρισας , όπου αποφοίτησα από την Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Λογιστικής. Εκεί ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τα ‘’κοινά’’ και διετέλεσα  Πρόεδρος της σχολής μου για τρία συνεχόμενα έτη. Τότε  αντιλήφθηκα  ότι πρωταρχική ανάγκη της κοινωνίας μας  αποτελεί  το πέρασμα από την ατομικότητα στην συλλογικότητα. Κατανόησα πως μόνο με την συλλογικότητα και την συνεργασία μπορούμε ως πολίτες να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα μας που είναι κοινά για όλους.

Με το τέλος της στρατιωτικής μου θητείας, ξεκινάει η επαγγελματική πορεία και η ουσιώδης εσωτερική μου αναζήτησή για τις ευκαιρίες που δίνονται στους νέους. Εργάστηκα για αρκετό διάστημα σε διαφορές εταιρείες αποκομίζοντας πολλές εμπειρίες και γνώσεις.

 Τελικά με κέρδισε ο χώρος των επιχειρήσεων ,αφού είδα το ΄΄επιχειρείν΄΄ ως μια τεράστια πρόσκληση και πρόκληση.  Σήμερα είμαι συνιδιοκτήτης  και διευθύνω μια ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της εστίασης με έδρα την Αττική – με συνεργάτες τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στο εξωτερικό – η οποία έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις , παρόλες τις δυσκολίες που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις. 

Ένα από τα σημαντικά προσωπικά μου  επιτεύγματα το 2005 είναι η επιλογή της συζύγου μου και η δημιουργία μιας εξαιρετικής οικογένειας, η οποία ολοκληρώθηκε με την απόκτηση δύο παιδιών και μέχρι σήμερα παραμένει σταθερά ενωμένη με άξονα τον σεβασμό με αμοιβαιότητα από όλους μας.

Από το 2010 διαφάνηκε πως οι  καταστρεπτικές οικονομικής και κοινωνικές συνθήκες που επικράτησαν στην Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των ελληνικών κυβερνήσεων και των κομμάτων του Ελληνικής Βουλής.  Τότε συνειδητοποίησα πως κανένας από εκείνους που βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας δεν πρόκειται να ενεργήσει για το συλλογικό όφελος, εφόσον όλοι τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα εταιρειών, τραπεζικών ιδρυμάτων, λόμπι και αμφιλεγόμενων κέντρων εξουσίας.

Ως άνθρωπος , πολίτης και πατέρας κατανόησα το χρέος μου απέναντι στην χώρα μου, τους προγόνους και τους απογόνους μου , που τουλάχιστον για αρχή  είναι εξασφάλιση της συνέχειας μας.

 Μόνο οι ίδιοι οι πολίτες μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση προς το όφελος μας. Η πολιτική ανήκει στον πολίτη , οπότε η ενεργοποίηση μας ως πολιτικά όντα κάτω από ένα κοινό σύστημα ένωσης ήταν και είναι  το απαιτούμενο  για την μεταρρύθμιση που όλοι αναζητούμε.

Γι αυτό τον λόγο συστρατεύτηκα με τον Αρτέμη Σώρρα και την Ελλήνων Συνέλευσις, τον μεγαλειώδη ανθρωποκεντρικό οργανισμό και τον μοναδικό Πολιτικό Φορέα του Έθνους των Ελλήνων , που αποτελεί την πλατφόρμα ένωσης όλων των πολιτών χωρίς κόμμα, δόγμα και χρώμα.

Το 2015 αποτέλεσα ένα από τα  ιδρυτικά  μέλη και Πρόεδρος του τοπικού  οργανισμού της Ελλήνων Συνέλευσις Παλλήνης.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα έχω την τιμή να επιτελώ καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Κεντρικού Οργανισμού της Ελλήνων Συνέλευσις του ανώτατου διοικητικού οργάνου του οργανισμού, ενώ το 2023 εκλέχτηκα Γενικός Γραμματέας του ‘’Συμβουλίου των Εννέα’’ που αποτελεί το μεγαλύτερο θεσμικό όργανο του Πολιτικού Φορέα ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’.

Μέσα από την συνεχή  δραστηριότητα μου στην Ελλήνων Συνέλευσις, αγωνίζομαι καθημερινά για την εκπλήρωση του βασικού στόχου του οργανισμού, που αποτελεί την ένωση όλων μας ώστε να εγκαθιδρύσουμε στην Ελλάδα, την Ευρώπη και κατ΄επέκταση σε ολόκληρο  τον πλανήτη την αληθινή Δημοκρατία. Η πραγματική Δημοκρατία, δεν είναι πολίτευμα, είναι η ίδια η δημόσια διοίκηση δηλαδή η εκτελεστική εξουσία των δημοκρατικών αποφάσεων όλων των πολιτών.

Ως Ευρωβουλευτής θα αγωνιστώ μέχρι τέλους ώστε   η Ελλάδα να αντιμετωπίζεται ως ίσος ανάμεσα σε ίσους, να ανακτήσει την κραταιότητα που της αρμόζει  στην κοινοπραξία που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην ευρύτερη διεθνή ζώνη .

Πρωταρχική αποστολή μου στη Ευρωβουλή είναι ένωση όλων των ελεύθερων και ανεξάρτητων ‘’φωνών’’, ώστε να θέσουμε στην πραγματική του βάση  το Ευρωκοινοβούλιο για την επικράτηση της ισότητας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας για όλες τις χώρες της ένωσης και όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες.

Απαιτώ μια Ευρώπη που έχει θεμέλια την αλήθεια και  το δίκαιο, ώστε να διαβιώσουμε όλοι όπως μας αξίζει, ως άνθρωποι.