Ελλήνων Συνέλευσις  /  Ευρωεκλογές 2024

Οικονόμου Αλέξανδρος

Γεννήθηκα το Δεκέμβριο του 1980 στο Μαρούσι και τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στον Πειραιά. Το 1985 μετακόμισα στα Βριλήσσια Αττικής και εδώ και λίγα χρόνια κατοικώ και εργάζομαι στην Αγία Παρασκευή.

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο του Ιάσιου Ρουμανίας από το 1998 έως το 2004 οπότε και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην οδοντιατρική.

Μετά το πέρας των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων στην Πολεμική Αεροπορία, ξεκίνησα το 2008 να ασκώ το επάγγελμα του χειρουργού οδοντίατρου, το οποίο συνεχίζω στο δικό μου οδοντιατρείο από το 2009.

Έχοντας πάντα ενδιαφέρον και πάθος για το δίκαιο του τόπου μου και των συμπολιτών μου και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ριζική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα έγινα μέλος του μοναδικού ανθρωποκεντρικού Οργανισμού, Ελλήνων Συνέλευσις το 2015. Το 2018 εκλέχτηκα πρόεδρος της Κεντρικής Περιφερειακής Διοίκησης Ελλήνων Συνέλευσις Αττικής,  όπου και διατέλεσα τα καθήκοντά μου έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ο στόχος είναι να υπάρχει αληθινή  Ελληνική φωνή από τη βάση, δηλαδή από τους ίδιους τους πολίτες.   Όμως οι αλλαγές γίνονται βήμα βήμα και η μεγαλύτερη κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι η κρίση αξιών. Από εκεί πηγάζει η κακοδιαχείριση στις χώρες της Ευρώπης και στις ζωές μας. Και αν το πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η οικονομική και κοινωνική τακτοποίηση, μπαίνοντας στην Ευρώπη,  έχοντας πια τα δεδομένα, γνωρίζοντας και ελέγχοντας τους μηχανισμούς και τις συμβάσεις, με καθαρή επιτέλους ψυχή και καθαρό βλέμμα προς τους ανθρώπους, ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι να μπει στις ζωές μας ή αλήθεια,  η ισονομία και ισοπολιτεία, η πραγματική δικαιοσύνη και η αφθονία ώστε να φύγει ο φθόνος και να επανέλθουν όλες οι αξίες που μας λείπουν.