Ελλήνων Συνέλευσις  /  Ευρωεκλογές 2024

Μπελεγρής Σάββας

Ονομάζομαι Μπελεγρής Σωτήριος-Σάββας του Ηλία με καταγωγή από τους Μολάους Λακωνίας, η μητέρα μου Αναστασία του γένους Τσέλιου από τα Μαριτσά της Ρόδου όπου γεννήθηκα και βιώνω εδώ και 33 χρόνια.

Η σύζυγος μου είναι η Βασιλική Παρθένη με καταγωγή από τα Τρίκαλα του γένους Σίμου απ’ το νησί της Σάμου. Τα παιδιά μας είναι ο Ηλίας και ο Νίκος ηλικίας 7 και 4 χρονών.

Είμαι απόφοιτος της ΕΠΑ.Σ. ΡΟΔΟΥ από το 2009 με ειδικότητα τις θερμουδραυλικές εγκαταστάσεις. Έχω ολοκληρώσει την στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία με ειδικότητα την διοικητική μέριμνα. Γνωρίζω την Αγγλική γλώσσα.

Εργάζομαι στον τομέα των κατασκευών τα τελευταία 14 χρόνια σε επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους. Έχοντας ασχοληθεί παράλληλα στον τομέα της εστίασης.

Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω στην οικογένεια μου και στην άθληση, άλλωστε από το 2023 αποτελώ και διοικητικό στέλεχος στον Αθλητικό και Κοινωνικό σύλλογο  Ηρακλή Μαριτσών ως Γ. Γραμματέας.

Ερχόμενος από πολύτεκνη οικογένεια, γνώρισα νωρίς την έννοια της συλλογικότητας και της συνεργασίας. Τα κοινά με προβλημάτιζαν από νεαρή ηλικία ακούγοντας και συζητώντας με ηλικίες μεγαλύτερων.

Το 2016 εντάχθηκα στον οργανισμό της Ελλήνων Συνέλευσις και έκτοτε λειτουργώ ως ενεργό μέλος.

Έχω λάβει μέρος σε τρείς εκλογικές διαδικασίες σε εθνικές εκλογές τις περιόδους 2019 και 2023.

Λαμβάνω μέρος στις ευρωεκλογές του 2024 ως καθήκον απέναντι στα ιδανικά, τις αξίες και τις αρχές που βλέπω να υποβιβάζονται μέσα από ευρωπαϊκούς κανονισμούς και νόμους.

Λαμβάνω μέρος γιατί θεωρώ αναγκαίο μέσα στην Ευρωβουλή να ακουστεί η βροντερή φωνή του αδικημένου ελληνικού λαού με επιμονή και στρατηγική.

Λαμβάνω μέρος γιατί είμαι μέλος του οργανισμού που μπορεί να κόψει κάθε άδικο.

Λαμβάνω μέρος γιατί οι δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας είναι τεράστιες και θέλω να αποδειχθεί.