Ελλήνων Συνέλευσις  /  Ευρωεκλογές 2024

Ηλία Δώρα

Γεννήθηκα το 1976 στην Άρτα, μεγάλωσα στην Τύρια Πρεβέζης και κατοικώ μόνιμα στο Γαρδίκι Σουλίου Θεσπρωτίας. Είμαι παντρεμένη με τον επιπλοποιό Σίμο Τσιρώνη και έχουμε αποκτήσει  τρεις γιους. Όλοι  μαζί συντηρούμε την οικογενειακή  μας επιχείρηση- εργοστάσιο επιπλοποιίας και ξυλογλυπτικής «ΣΙΜΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ».

Ολοκλήρωσα την υποχρεωτική εκπαίδευση και μετέπειτα μέσω προγραμμάτων εξειδικεύτηκα και δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά στην αργυροχρυσοχοΐα, τα εικαστικά και τις χειροποίητες κατασκευές.

Υπήρξα ενεργό μέλος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαρδικίου Θεσπρωτίας με μεγάλο ιστορικό διοργάνωσης των εποχιακών εορταστικών εκδηλώσεων στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια ενασχολήθηκα και με το ερασιτεχνικό θέατρο σε θεατρική ομάδα του Γαρδικίου Θεσπρωτίας, όπου και συμμετείχα σε περιοδείες.

Από το 2016 έως και σήμερα αποτελώ ενεργό μέλος της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ με διοικητικούς ρόλους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Σήμερα, διατελώ πρόεδρος για τον Οργανισμό Αχέροντα Νομού Θεσπρωτίας και εκπρόσωπος τύπου για την Κεντρική Διοίκηση Περιφέρειας Ηπείρου για την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ είναι και θα είναι ο μοναδικός ανθρωποκεντρικός οργανισμός που σκοπό έχει την ενημέρωση και ένωση όλων των Ελλήνων, όλων των ανθρώπων ώστε να αποκτήσουν στη διαχείρισή τους όλο τον πλούτο τους και να δομήσουν μια πραγματική πολιτεία από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.

Στην Ευρώπη θα εργαστώ μέχρι τέλους για την διεκδίκηση του κληρονομικού και οικονομικού μας πλούτου  την  ανάδειξη, αναγνώριση και προάσπιση όλων των πνευματικών, πολιτισμικών και κληρονομικών δικαιωμάτων της ελληνικότητας.  

Απαιτώ μια Ευρώπη  με ισότητα όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν ίσες ευκαιρίες ώστε να διαβιώνουμε ως πραγματικοί άνθρωποι πολίτες με αλήθεια, δίκαιο, αφθονία και ευδαιμονία.