Ελλήνων Συνέλευσις  /  Ευρωεκλογές 2024

Γιαδανού Ευαγγελία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Γκιγκεν Μπρεντζ της Βάδης Βυρτεμβέργης της Γερμανίας το 1970 από Έλληνες που μετανάστευσαν εκεί την δεκαετία του ’60. Από το 1978 κατοικώ στην Ξάνθη και εκεί τελείωσα το σχολείο. Στις πανελλαδικές εξετάσεις πέρασα το 1988 στο Τ.ΕΦ.Α.Α. Κομοτηνής (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Και Αθλητισμού του ΔΠΘ).

Το 1993 παντρεύτηκα και απέκτησα τρία παιδία, έναν γιο και δυο κόρες.

Το 2004 άρχισα να εργάζομαι ως εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, διορίστηκα το 2008 στην δημόσια εκπαίδευση και σήμερα υπηρετώ οργανικά στο 2ο Μειονοτικό Σχολείο Κιμμερίων.

Το 2017 απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πρόγραμμα «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» του Δ.Π.Θ. με κατεύθυνση την «Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση». Το  ερευνητικό έργο  μου έχει τίτλο «η κινητική δημιουργικότητα ως μέσο ενίσχυσης της εκμάθησης της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, σε μαθητές β’ δημοτικού μειονοτικής εκπαίδευσης».

Τον Οκτώβριο 2016 εκπροσώπησα την «Ελλήνων Συνέλευσις» με τον συνδυασμό «Ελληνίς Παιδεία-Ελλήνων Συνέλευσις» στις εκλογής των αιρετών αντιπροσώπων και το 2017 στις εκλογές του Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης.

Το 2019 συμμετείχα τον Μάιο ως υποψήφια βουλευτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» στις ευρωεκλογές και τον Ιούλιο ως υποψήφια βουλευτής  Ν. Ροδόπης.

Αρθρογραφώ και είμαι παρουσιάστρια στο Συν-Είδηση web tv τα τελευταία δυο χρόνια. Επίσης είμαι αρχισυντάκτης του διαδικτυακού ιστότοπου news600 και έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος της Κ.Π.Δ.Α.Μ.Θ., Κεντρικής Περιφερειακής Διοίκησης της Ελλήνων Συνέλευσις στην Ανατολική Μακεδονία.

Στην Ευρώπη θα αγωνιστώ για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας και να καταδείξουμε όλο το άδικο που συμβαίνει στον τόπο μας. Για ένα καλύτερο μέλλον που αξίζει σε όλους εμάς, στην Πατρίδα μας και στα παιδιά μας! Για μία Ελλάδα δυνατή και αξιοσέβαστη ανάμεσα στα υπόλοιπα κράτη – μέλη.